De MijnGang

Van O.V.S. naar De MijnGang

Onze missie

Wij zijn stichting “De Mijngang”, gevestigd in het zuidelijkste puntje van Nederland, Heerlen, Heerlen-Noord om precies te zijn. Wij zijn gestart met ons te richten op het sociale welzijn van ouderen in de buurt. Om zo eenzaamheid te minimaliseren. Samenzijn is na de coronacrisis niet meer vanzelfsprekend en al helemaal niet onder ouderen. Samen toch zoveel leuker dan alleen.

Gaandeweg zijn wij ons er erg van bewust geworden dat er veel meer behoeften zijn onder de inwoners van onze buurt. Eenzaamheid komt vaak ergens uit voort merken wij, waaronder armoede een zeer grote rol speelt. Wij zetten ons vanaf januari 2024 niet alleen in om eenzaamheid te minimaliseren maar ook voor andere behoeften die er in onze buurt spelen, zoals armoede. Zo zorgen wij dat buurtbewoners voor kleinere bijdragen mee kunnen eten tijdens onze soepmiddagen en deel kunnen nemen aan meestal gratis activiteiten. Niet alleen ouderen, maar iedereen is welkom jong en oud… Wij hopen er zo voor te zorgen dat iedere buurtbewoner op de juiste plek terecht komt. Of dit nu gezelligheid, financiële hulp, hobby’s of gewoon een bakje koffie is… .

Door middel van onze activiteiten, die wij in onze kantine organiseren, proberen wij een verbintenis te creëren voor onze doelgroep. Activiteiten zoals:

  • Een lunchmiddag;
  • Diverse workshops;
  • Dagtripjes;
  • Bingoavonden;
  • Nog veel meer!

Ook beschikken wij over een leuke dagbesteding, zo hebben wij diverse dierenverblijven en moestuinen, waar buurtgenoten in alle rust hun hobby’s kunnen uitvoeren.