De MijnGang

Van O.V.S. naar De MijnGang

Hoe is De MijnGang ontstaan?

September, 2022.

Ik ging op zoek naar een locatie waar ik mijn bedrijfje kon vestigen. De eigenaars van dit schitterende pand kende ik al geruime tijd; ze verhuren meerdere panden, wij huren al enkele jaren van een van de eigenaars. Ik vroeg hem of hij wellicht een plek voor mij wist waar ik ook een eigen dagbesteding kon oprichten. Hij gaf aan dat hij wellicht een plekje in Heerlen voor mij had, en we gingen eens kijken…

Bij aankomst was ik al verkocht. De locatie, de geschiedenis, de gang–geweldig! Ik zag meteen de mogelijkheden voor het pand en wilde graad het volledige pand huren. We gingen in gesprek over de mogelijkheden, en opeens was ik beheerster van het gehele pand.

Eenmaal thuis begon in te brainstormen.
Hoe ga je dit aanpakken? Hoe ga je dit financieren?
Het pand heeft immers een tijdje leeg gestaan…
Allemaal vragen die naar mijn hoofd geslingerd werden waar ik nog niet direct een antwoord op wist. Samen met mijn familie ben ik stap voor stap begonnen aan een droom waar te maken.

Stukje bij beetje begonnen wij de kamers op te knappen. We hebben inmiddels veel tegenslagen gehad, maar ook een enorme groei. Ook al dacht ik soms, “waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?!

Ik wist heel goed wat ik wilde bereiken. Door het verlies van mam, eind 2021, bleef pap alleen achter. Dit brak ons hart en we wilden voor hem dan ook een goede invulling van zijn dag creëren, om zo zijn eenzaamheid en verdriet hopelijk iets te minimaliseren.
Zo is het idee van stichting “De Mijngang” ontstaan: een dagbesteding en leuke activiteiten voor eenzame ouderen. Zoals pap zijn er nog veel meer ouderen, die alleen thuis zitten, of eenzaamheid ervaren.

Mijn bedrijfje heb ik tijdelijk aan de zijlijn gezet om mij meer op de stichting te richten. We hebben genoeg werk aan de winkel in de rest van het pand. Onze eerste diertjes zijn inmiddels gearriveerd en onze moestuin is in aanleg. We hebben een top team aan leuke vrijwilligers die met veel liefde en zorg komen helpen op allerlei aspecten van De Mijngang.

Zo hebben we diverse activiteiten iedere week en staan we natuurlijk open voor nieuwe ideeën of activiteiten. Vind deze op de rest van de site!

Vanaf 2024 gaan wij ons meer richten op het aspect “Armoede“. Wij merken gaandeweg dat eenzaamheid vaak voorkomt door armoede. Door gebrek aan financiële middelen kan men ook minder deelnemen aan betaalde sociale activiteiten, wat vervolgens ervoor zorgt dat men minder sociale contacten leert kennen en vereenzaamt. Tevens zijn wij een hele leuke samenwerking aangegaan met diverse sociale partijen, waardoor wij een flinke sprong vooruit kunnen maken. Onze oprechte dank hiervoor!

Nog vragen? Kom dan gezellig langs op woensdagmiddag tijdens ons koffieuurtje. Tot dan!

– Wendy Olislagers, voorzitter Stichting De Mijngang / beheer